КАКВО Е ИМУНИТЕТ И КОИ СА ЕСТЕСТВЕНИТЕ СРЕДСТВА, ЗА ДА ГО ПОДДЪРЖАМЕ ЗДРАВ И УСТОЙЧИВ?

Имунитет е една от най-често употребяваните думи през зимния сезон и особено през последните 2 години. Телевизията и социалните мрежи ежеминутно ни информират за нови и нови заплахи за имунитета ни и съответно за медикаменти, с които да се „предпазим“.

Сигурно сте чували израза “Едно лекуваш, друго разболяваш!”, който е в пълна сила за повечето лекарствени препарати.

Никой обаче не обяснява ясно на обществото какво всъщност представлява имунитетът и какви съвсем естествени “оръжия” ни е предоставила природата, за да го поддържаме здрав и устойчив.

Тя не само е най-талантливият художник, а и най-мъдрият лечител.

Днес ще поговорим именно за същността на имунитета и средствата за превенция и лечение.

Какво е човешкият имунитет?

Напоследък думата имунитет се използва в контекста на всяка реклама за едва ли не „животоспасяващи“ медикаменти, без които ще се окажем жертва на всеки вирус или заболяване. За него се говори като за нещо сложно и опасно и буди в нас все повече страх и недоумение как да го защитим.

Истината е съвсем различна – човешкият имунитет е напълно ЕСТЕСТВЕНАТА способност на нашия организъм да се бори с всяка евентуална заплаха за здравето ни. Той е нашият щит и верен приятел и, за да го запазим силен и устойчив,  трябва да го приемаме точно като такъв, а не като причина за здравословните ни проблеми.

Именно когато осъзнаем, че имунната ни система е единственото ни „оръжие“ и решение за добро здраве и бодър дух, ще се научим как навреме да се погрижим за нея.

 Кога е застрашен нашият имунитет?

Природата се е погрижила да ни даде възможност съвсем сами да устояваме на вредните външни влияния чрез имунната система. Тя обаче има нужда от навременна превенция и грижа, когато е загубила своята сила вследствие на:

– нездравословен начин на живот;

– тежко заболяване;

– употреба на силни упойващи или лекарствени медикаменти;

– смяна на сезоните;

– стрес и емоционални травми;

– недостатъчен контакт с природата, чист въздух и дневна светлина.

За да си спестим нуждата от „Бърза помощ!“ за своя имунитет, когато вече проблемът е настъпил и всичко се случва много по-болезнено и изтощително, трябва да превърнем думата ПРЕВЕНЦИЯ в начин на живот.

Подобно на грижите, които полагаме за своя любим автомобил, за покрива на къщата си или антивирусната програма на новия ни лаптоп, трябва да поддържаме и своя имунитет.

Ако зареждате колата си с неподходящо гориво или не правите нужното обслужване през определен период от време, тя ще се амортизира много бързо и нищо чудно да Ви предаде „на пътя“ в най неподходящия момент! Именно така имунитетът ни си е „спечелил“ лошата слава на нещо страшно и опасно, защото едва ли не ни предава, когато най-много имаме нужда от него. Истината е друга – за да се погрижи той за нас трябва първо ние да се погрижим за него.

Как да направим здравето и непоклатимият имунитет наши неизменни спътници?

Дори да имате най-мощния и скъп автомобил, най-луксозната и модерна къща и хиляди аплодисменти и харесвания на снимките си в социалните мрежи, ако не притежавате позитивен дух в здраво тяло нищо от материалните Ви придобивки няма да Ви носи радост. За съжаление ние хората сме склонни да го осъзнаваме след като последствията от безотговорността ни са налице. Няма по-глупава мисъл от „Това на мен няма да се случи!“.

За да Ви помогнем днес да бъдете от тези умни и щастливи хора, които се радват на живота със замах и смелост, ще Ви запознаем с ЕСТЕСТВЕНИТЕ И ДОСТЪПНИ ОРЪЖИЯ ЗА ЗДРАВ И УСТОЙЧИВ ИМУНИТЕТ:    

движение и спорт, съобразени Вашата натовареност, почивка и здравословно състояние. Йога, редовни разходки, аеробика, пилатес, и тренировки с контролирани тежести ще дадат на тялото ви сили, гъвкавост и хармоничен, естетичен вид;

– контрол на теглото в препоръчителните граници за Вашата възраст и височина с помощта на подходящ хранителен режим, здравословни чайове, естествени хранителни добавки и физическо натоварване;

– достатъчен и здрав сън и почивка за възстановяване на нервната система, за което Ви препоръчваме ограничаване на храненето преди заспиване и употребата на големи количества алкохол, кофеин и никотин, ограничен контакт с мобилни устройства, компютри и таблети и приемането на повече течности, здравословни чайове  и естествени хранителни добавки;

– заменете захарта с мед – той е един от най-силните естествени имуностимуланти или натурален „антибиотик“ както го наричат често. В комбинация с истински природен билков чай веднъж или два пъти дневно, медът ще Ви осигури добра кондиция, спокоен и адекватен ум и перфектна фигура;

– чесън. Въпреки характерния си аромат чесънът е един от най-добрите приятели на нашия организъм. Пази ни от вируси, когато е често на масата ни и поддържа косата, ноктите и кожата ни здрави, свежи и красиви под формата на маски или натурална козметика;

– сезонни плодове и зеленчуци –  тук ще акцентираме на думата СЕЗОННИ, защото само в своя естествен период и регион, плодовете и зеленчуците развиват своя максимален резерв от полезни вещества и витамини, без да бъдат обект на вредна химическа обработка;

– здравословни чайове – билков, зелен, с куркума, лимон, джинджифил и всички други подаръци от майката природа. Не е случайно, че именно в „родината на лошото време“ Великобритания пиенето на чай е редовна традиция. Освен, че ще се почувствате като изискан благородник в двора на английската кралица, с чаша чай ще си осигурите устойчив имунитет, здрава нервна система и добро настроение за дълго време!

 

– естествени хранителни добавки – за съжаление в днешно време сме изложени на огромна доза токсичност на въздуха, в храната, водата и заобикалящата ни среда. Прекомерният контакт с устройства и екрани също е изключително вреден. Тези фактори, както и ежедневният стрес ограничават възможността на организма ни сам да си набави нужните полезни вещества за здрав имунитет. Приемането на естествени хранителни добавки на доказани производители ще Ви помогнат да наваксате тези дефицити и да не допускате състояния с твърде ниски нива, анемии и други. Търсете добавки с естествени екстракти от бъз, шипка, женшен, котешки нокът, гъби мийтаке и шийтаке, алое вера, както и такива, които регулират нивата на желязо, магнезий, витамини от групите B, C и D и всички необходими минерали.

– натурална козметика – не излагайте тялото си на незнайни химични препарати, а залагайте на природна козметика с алое вера, зехтин, кокос, магарешко мляко, лавандула, маточина и всички останали дарове на природата;

– контакт с природата – човешкият организъм събира най-много сили в своята естествена среда. За да бъдете здрави и усмихнати си осигурете поне няколко часа седмично в условия на чист въздух, зеленина и слънчева светлина;

– широка усмивка и позитивно мислене – няма по-силно оръжие срещу всяка болест от смеха и щастливите мисли. Ограничете егото, излишната драма, страха и контакта с негативни и подтиснати хора. Само за няколко седмици ще усетите един съвсем нов порив на щастие, здраве и сила.

Не забравяйте, че всичко е „в главата“ – превърнете своята в светъл дом на щастливи мисли!

Нашите продукти за здрав имунитет, красота и добро настроение вижте ТУК:

ОРГАНИЧНИ ЧАЙОВЕ

ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ

НАТУРАЛНА КОЗМЕТИКА

Консултантите на БИО ВИТА ще Ви отделят необходимото време и внимание, за да направите най-подходящия и здравословен избор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Меню

Call Now Button